Националната телевизия преустановява излъчването на БНТ на 60. Последното издание на

...
Националната телевизия преустановява излъчването на БНТ на 60. Последното издание на
Коментари Харесай

Провал! Спират „БНТ на 60”, рейтингът удари дъното!

Националната телевизия прекратява излъчването на „ Българска национална телевизия на 60 ”. Последното издание на предаването ще бъде тази неделя, 19 декември. От идната година то въобще няма да участва в програмната скица и повече епизоди няма да се снимат, написа „ Уикенд ”.

Решението на програмното управление на държавната медия е взето единствено 2 месеца, откакто титулярният водещ  Драгомир Драганов  бе заменен от Мира Добрева. През октомври от „ Сан Стефано ” 29 без никакви предварителни изказвания постановиха рокадата и тя изненада твърдите последователи на формата, основан за 60-годишния празник на малкия екран майка. Името на Драго Чая продължи да попада във финалните надписи, само че измежду водещите, които работят зад кадър.

Последва зрителска дискусия в обществените мрежи и нагнетяване на пристрастеностите. Известни персони и елементарни жители основателно се питаха какво става и показваха отзиви. Преобладаващото бе, че без Драго Чая, който ври и кипи в основаното от него предаване, то към този момент няма да е същото. В обществените мрежи Мира Добрева дори си изпусна нервите и се самозащити от злобар с думите „ Марш, копелдак! ”.

Напрежението провокира изказване на шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, който бе изкусен: „ Драго направи 150 издания, както и толкоз изявленията. Добре е понякога да променяме лицата, по тази причина е и промяната ”.

Пред „ Уикенд ” самата Мира Добрева сподели наскоро, че си остават другари с Драганов и че няма да го търси за препоръки, тъй като позволява, че е засегнат. „ Решението кой да води се взема от управлението на БНТ. Водещият не е индивидът, който преценя дали да бъде на екран или не. Като предан чиновник на БНТ се преценявам с това, което се взема решение на по-високо равнище ”, отбрани се Добрева.

Обикновената подмяна на един водещ с различен не докара до положителни резултати. „ Българска национална телевизия на 60 ” се радва на добра гледаемост единствено в първите две издания, водени от Мира. В идващите ползата стихва до най-ниската си точка след летящия си старт през 2019 година Изваждането на позабравени музикални, културни и политически видеокадри от архива, поднесени през призмата на забавен посетител, се оказа съобразително, по тази причина на два пъти – през 2020 и 2021 година се удължава животът на предаването. Вече е ясно, че на собствен ред то постъпва в хранилището.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР